fbpx
Blogi julkaisun ajastaminen

Facebook- ja Instagram-julkaisujen ajastaminen säästää aikaa

Uhkaako Facebook-sivu hiljentyä ja Instagramissa viimeinen julkaisu on parin kuukauden takaa? Tämä on monelle yrittäjälle tuttu tilanne. Some-postailu unohtuu helposti arjen kiireessä ja joskus voi olla myös haastavaa keksiä kuva- ja teksti-ideoita.

Tiesitkö, että sekä Facebook- että Instagram-postauksia voi ajastaa? Se mahdollistaa tehokkaamman ajankäytön ja suunnitelmallisuuden tekemiseen. Voit esimerkiksi alkuviikosta ajastaa julkaisut koko viikoksi, tai vaikka kuukaudeksi eteenpäin, jolloin sinun ei tarvitse miettiä asiaa muun tekemisen ohessa. Voit silti julkaista myös spontaanisti, jos tulee hyvä idea tai tilanne eteen.

Miten ajastus toimii?

Julkaisuja voi ajastaa Facebookin Creator Studiossa tai puhelimella Facebook Business Suite -sovelluksella. Sinun täytyy ensin yhdistää Instagram-tilisi Facebookin Creator Studiossa.

Creator Studion löydät Facebook-sivusi julkaisutyökalut-valikosta:

Seuraavaksi sinun täytyy antaa Creator Studiolle lupa käyttää Instagram-tiliäsi. Klikkaa ”Yhdistä tilisi” -painiketta ja etene ohjeiden mukaan. Huomaa, että ponnahdusikkunat tulee olla sallittu selaimessasi. Syötä Instagram-tilisi tunnukset avautuvassa ponnahdusikkunassa.

Creator Studio

Creator Studiossa voit jatkossa helposti ajastaa ja hallinnoida Facebook- ja Instagram-postauksiasi, merkitä ihmisiä kuvajulkaisuihisi, hallinnoida kommentteja sekä merkitä liiketoimintakumppaneita brändisisältöön.

Voit ajastaa normaalin postauksen (syöte) tai IGTV-julkaisun.

Creator Studio julkaisun luominen

Luo julkaisu: nouda kuva tietokoneeltasi, kirjoita teksti ja lisää emojit ja hashtagit, lisää halutessasi sijainti.

Digimys Creator Studio ajastus

Lisäasetuksista voit lisätä vaihtoehtoisen tekstin kuvalle. (Se helpottaa heikkonäköisiä käyttäjiä.)

Instagramin vaihtoehtoinen teksti

Voit valita, haluatko jakaa saman julkaisun myös Facebookissa. Sen voi tallentaa luonnoksena Facebookia varten, jolloin voit muokata tekstiä paremmin Facebookiin sopivaksi ennen kuin julkaiset sen siellä.

Kun olet valmis, voit ajastaa julkaisun haluamaasi ajankohtaan tai tallentaa sen luonnoksena, jos sinun esim. tarvitsee hyväksyttää julkaisu tai et ole varma milloin olisi paras ajankohta julkaista.

Voit ajastaa useamman julkaisun kerrallaan, jolloin voit myöhemmin keskittyä muihin töihisi. Muista kuitenkin seurata mahdollisia kommentteja ja yksityisviestejä säännöllisesti, jotta asiakkaasi kokevat saavansa palvelua myös somen kautta.

Ajastaminen puhelimen kautta

Ajastaminen onnistuu myös puhelimen kautta, Facebook Business Suite -sovelluksella. Sovellus on kätevä myös nopeaan julkaisuun sekä viestien ja kommenttien seurantaan. Sovelluksella julkaisun luominen ja ajastaminen sujuu ihan samaan tapaan kuin normaalilla Facebook-sovelluksella, mutta voit valita, julkaisetko Facebookissa, Instagramissa vai molemmissa. 

Facebook Business Suite

Sovelluksella näet myös kävijätilastot ja sen kautta voi myös markkinoida julkaisuja, mutta sitä en suosittele. Kaikki markkinointi kannattaa hoitaa Business Managerin kautta. Kirjoitan siitä artikkelin lähitulevaisuudessa.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top